Carte profesională
Autor : Auguste Escoffier
946 pagini
O nouă ediție a celebrului Auguste Escoffier, o lucrare de referință pentru toți bucătarii, indiferent dacă sunt novici sau avansati.
Auguste Escoffier (1846-1935) este omul care a simplificat meniurile și bucătăria ușoară. Primul bucătar decorat cu Legiunea de Onoare pentru rolul său de ambasador al gastronomiei franceze în întreaga lume, el a fost precursorul bucătăriei moderne, iar toți bucătarii de astăzi recunosc cât de mult datorează muncii sale. Ghidul culinar rămâne lucrarea de referință pentru toți bucătarii, începători sau experți, dar este și o sursă incomparabilă de descoperiri savuroase pentru amatori. O listă de verificare practică, acesta conține peste 5 000 de rețete, de la sosuri la antreuri, de la antreuri la pateuri și terrine, de la fripturi la supe, fără a uita deserturile, compoturile, gemurile și chiar sandvișurile. Aceasta face să fie ușor pentru oricine să gătească o serie întreagă de feluri de mâncare. Publicată aici în versiunea sa integrală, cea care a fost unul dintre marile bestselleruri ale secolului XX dezvăluie convingerea intimă a acestui maestru al gastronomiei: gătitul este și nu va înceta niciodată să fie o artă.
Memento practic, această carte conține 5000 de rețete, sosuri si deserturi.
Limba : franceza