Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

[MAXIMUM_COMPARE_PRODUCTS]

Produse
Produse

LINGOT DE CIOCOLATA SI CAFEA – reteta pentru 48 portii

publicat in: Retete // publicat pe: 25.01.2019

FORME NECESARE: FLEXIPAN COD 1187,
FLEXIPAT COD FT 01010, FLEXIPAN COD 1146

ALUAT CIOCOLATA
450 gr. pasta de migdale 50%
90 gr. zahar pudra
450 gr. oua
6 gr praf de copt
90 gr. faina
160 gr. ciocolata  neagra 64%
135 gr unt moale
45 gr boabe de cacao sau cafea maruntite.
Se amesteca cu un mixer pasta de migdale cu zaharul si ouale unul cate unul.
Se adauga usor faina cernuta si praful de copt.
Se topeste ciocolata si se adauga untul moale.
Amestecati cele doua compozitii.
Se toarna compozitia in FLEXIPAT.
Se pulverizeaza deasupra cu boabele maruntite.
Se da la cuptor 1800C pentru 12-15 minute.
Se scoate aluatul din FLEXIPAT si se taie bucati de 10x3,5 cm.

CREMA DE CIOCOLATA – FLEXIPAN 1146
(PENTRU O FORMA, 16-20 gr pe amprenta)
125 gr lapte
310 gr crema lichida
30 gr zahar
75 gr galbenusuri
200 gr ciocolata neagra 64%

Se pun pe foc si se prepara ca o crema din lapte, crema, zahar si galbenusuri.
Se toarna ciocolata topita. Se amesteca.
Se umplu formele FLEXIPAN SEMI CILINDRU si se baga la frigider.

CREMA DE CAFEA
(25 gr pe forma)
32 gr cafea macinata
275 gr lapte
6 gr cafea instant
85 gr galbenusuri
14 gr foi de gelatina
260 gr mereng
550 gr frisca

Se face o infuzie din cafeaua macinata si lapte, 8-10 minte, dupa care se strecoara.
Se incorporeaza cafeaua instant, galbenusurile, se pun pe foc si se amesteca pana devin ca o crema Cand este gata, se adauga gelatina hidratata si stoarsa. Se amesteca merenghele in crema usor racita, apoi se adauga frisca.

MONTAJUL PRAJITURII
Se umplu formele FLEXIPAN lingot cod 1187 pe jumatate cu crema de cafea. Se pune in centrul fiecarei amprente crema de ciocolata, iar deasupra bucatile de aluat taiate in prealabil. Se da la frigider.

FINISARE
Se ung produsele finite cu ajutorul unui pistol pentru pulverizat ciocolata, se adauga foite de aur si cateva boabe de cacao sau cafea maruntite.

Comentarii
Nu sunt comentarii
Scrie un comentariu

Produse recomandate

Despre noi
Societate înfiinţată în 1999 cu capital românesc, situată în Bucureşti, având ca obiect principal de activitate distribuţia în România de accesorii pentru patiserie, brutărie, HORECA. Produsele oferite de societatea noastră sunt importate direct de la fabricanţii de prestigiu din Franţa: DEMARLE, MATFER, SASA. Sediu: Str. Nicolae Tomescu nr. 21, Sector 5, Bucuresti Email: contact@egastro.ro Mobil: +4 0722.240.737 Mobil: +4 0745.372.572
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2025 Egastro
designed by headstart.ro
NOU
Baza Chitara Dubla Ptr Taiat Prajituri
Cod produs 263540
Stoc : 0
Preț 6.684,00 Lei
Stoc : 0
Forma Flexipan® Air Choux Ecler 12.5 cm
Cod produs SF-01090
Stoc : 5
Preț 403,00 Lei
Stoc : 5
NOU
Forma ciocolata policarbonat Mos Craciun
Cod produs 381026
Stoc : 1
Preț 438,00 Lei
Stoc : 1
Forma ciocolata policarbonat Quenelles
Cod produs 380167
Stoc : 1
Preț 145,00 Lei
Stoc : 1
NOU
Racleta Matfer Silicon Ciocolata, L.180
Cod produs 114006
Stoc : 1
Preț 152,00 Lei
Stoc : 1
Rasnita T & G Globe H.15 cm
Cod produs 061213
Stoc : 0
Preț 164,00 Lei
Stoc : 0
Suport Piramida pentru Macarons
Cod produs 681592
Stoc : 5
Preț 285,00 Lei
Stoc : 5
Preț 529,00 Lei
Stoc : 0
Preț 795,00 Lei
Stoc : 3