Acest website foloseste cookie-uri pentru facilitarea accesului si livrarea multiplelor functionalitati. Daca veti continua sa navigati, vom considera ca ati acceptat folosirea acestora.
X

[MAXIMUM_COMPARE_PRODUCTS]

Produse
Produse

Tigaie Matfer Otel Negru 22 cm

Cod produs : 062001
compara...
Descriere produs

Tigaie otel negru, utilizata in restaurante; MATFER
- manere din otel;
- se utilizeaza la toate sursele de caldura inclusiv inductie
- ideala pentru prajit.

Tigaile din fier sunt foarte bune pentru sotat si prajit, pentru preparate ce necesita perioade scurte de gatire si temperatura mare. Nu au nicio interdictie particulara, insa trebuie utilizate doar pentru gatit, nu si pentru a pastra mancarea in ele. Puteti gati produse diverse: peste, carne si legume; important este sa nu folositi lichide acide ca lamaia sau otetul.

                Pentru gatitul cu apa, prin fierbere sau inabusire, este mai indicat sa folositi alte ustensile si alte metode.

Curatare prin metoda clasica

                Spalatul nu este totdeauna oportun, puteti curata tigaia prin metoda clasica, folosita de chefii din vechea generatie: la finalul coacerii, puneti tigaia inapoi pe foc mediu si adaugati cateva linguri de sare grunjoasa, fara sa acoperiti fundul tigaii in totalitate. Frecati sarea pe toata suprafata tigaii, cu o carpa speciala pentru tigai (puteti folosi sacul de iuta de la cartofi, spalat si dimensionat la nivelul unei lavete), pana cand veti elimina toate reziduurile ramase de la coacere. In acest timp, caldura emisa de foc va steriliza tigaia, care va fumega datorita temperaturii la care a ajuns. Atentie sa nu prelungiti acest proces deoarece sarea grunjoasa, cand se supraincalzeste, incepe sa sara. Ajutandu-va de aceeasi carpa, eliminati sarea din tigaie in pubela speciala pentru deseuri, avand grija ca aceasta sa fie umeda si sa nu aiba sac de plastic, pentru ca sarea incinsa il topeste si se pot produce daune.  Puneti tigaia la racit pe aragazul oprit. In acest moment ea trebuie sa fie curata si lucioasa.

Tigaia trebuie curatata cu un burete din lana metalica o data pe zi, daca este folosita des, sau o data pe saptamana, daca este folosita rar.

Degresarea tigaii

                 Degresati tigaia si eliminati toate urmele de reziduuri, de pe interiorul si exteriorul tigaii, dupa care clatiti foarte bine tigaia. Puneti apoi tigaia pe foc si lasati-o la incalzit pana cand se evapora toata apa. In acest moment luati tigaia de pe foc , varsati in ea un pic de ulei si cu un servetel de hartie gros sau cu o carpa speciala, intindeti uleiul perfect pe tigaie, atat pe interior, cat si pe exterior, astfel incat sa acoperiti intreaga suprafata.

                Aceasta operatiune este esentiala pentru a evita oxidarea ulterioara a fierului, deoarece atunci cand tigaia face contact cu aerul se produce rugina. Daca o gasiti ruginita, trebuie sa refaceti procesul descris, si ulterior sa incingeti mai mult tigaia si/sau sa folositi mai mult ulei ca inainte.

                La prima folosire, recomandam sa gatiti ceva ce puteti arunca, de exemplu coji de cartofi. Asta va feri prima mancare sa devina neagra. Inainte de a gati preincalziti bine tigaia. Dupa ce ati terminat de gatit, nu lasati mancarea in tigaie. Pentru a pastra calitatea fierului si a evita oxidarea, spalati tigaia cu apa calda, fara detergent. Ulterior uscati-o cu hartie absorbanta, dati-o cu ulei si lasati-o la loc uscat. Tigaia de fier este ideala pentru orice fel de utilizare inclusiv pe plitele cu inductie.

Specificatii
Culoare Gri
Tip produs Tigaie
Material Otel negru
Forma Rotund
Numar bucati/set 1
Inaltime 3 cm
Greutate 680 g
Diametru 22 cm
Utilizat pentru Universal
Comentarii
Nu sunt comentarii
Scrie un comentariu
Despre noi
Societate înfiinţată în 1999 cu capital românesc, situată în Bucureşti, având ca obiect principal de activitate distribuţia în România de accesorii pentru patiserie, brutărie, HORECA. Produsele oferite de societatea noastră sunt importate direct de la fabricanţii de prestigiu din Franţa: DEMARLE, MATFER, SASA.

Sediu: Str. Nicolae Tomescu nr. 21, Sector 5, Bucuresti
Email: contact@egastro.ro
Mobil: +4 0722.240.737
Mobil: +4 0745.372.572
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2019 Egastro
designed by headstart.ro